Kapcsolat

+36-30/215-8668

Cseresznye a természetes orvosság

Cseresznye a természetes orvosság

Cseresznye

Nagyon sok olyan természetes gyógymód, teafőzet létezik, amelyek nem nyújtanak a gyógyulni vágyónak kellemes, kulináris élvezetet. A ropogós, zamatos és lédús cseresznyét azonban szinte mindenki szereti, és szerencsére éppen emiatt igen elterjedt gyümölcs.

Majdnem minden házikertben előfordul, de amennyiben vásárolni szeretnénk, akkor sem kell horribilis összegeket kifizetnünk egy tál friss gyümölcsért. Az embereknek azok a gyümölcsök, zöldségek tesznek a legjobbat, amelyek az adott évszakban az adott éghajlati övben megteremnek. Nem kell a világ távoli részén termő méregdrága „csodanövényekből” vásárolnunk, hiszen elég ha veszünk egy tál hazai cseresznyét, amelyet ha valahol a világ távoli pontján termesztenének - ne legyenek illúzióink afelől - hogy ódákat zengenének róla, és aranyárban mérnék.

De miért is?

A cseresznye az egyik legnépszerűbb nyáreleji gyümölcs, amely már az ókorban is népszerű szomjoltónak számított. Kb 80%-a víz, amely mellett kiemelkedő az A-, B1-, B2-, B6- és C- vitamin tartalma, ugyanakkor jelentős mennyiségű riboflavin, niotin, niacin, folsav és pantonénsav van benne. Kiváló kalcium, natrium, foszfor, kálium és vas forrás, összetétele folytán hatékonyan képes szervezetünket regenerálni.

Jótékony hatásai:

  • Magas kálium tartalma folytán segít enyhíteni ill. megakadályozni az izomgörcsöket
  • Már napi 25dkg cseresznye elfogyasztása kimutathatóan csökkenti a vér húgysav szintjét, ezáltal javítva a köszvényes és izületi gyulladásos betegek állapotát
  • Csökkenti a szívbetegségek kockázatát Jót tesz a szemnek magas A-vitamin és béta-karotin tartalmának köszönhetően
  • Magas melatonin tartalma segíti a jobb alvást
  • Javítja az agy teljesítményét
  • Erős gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik
  • A természetes antioxidánsoknak köszönhetően rákmegelőző hatása van
  • Szorulással küzdőknek segíthet enyhe hashajtó hatása miatt Kedvezően hat a fogak és a csontok egészségére
  • A szárából készült teáját is sok mindenre használják a népi gyógyászatban (hashajtás, hólyaggyulladás, vesemedence gyulladás, köhögés, reuma).

A cseresznye a leszedés után már nem érik tovább, ezért mindig érett sötétbordó szeműeket válasszunk.

Jó étvágyat hozzá! :-)